Fumatul – un viciu fatal

Fumatul este un viciu care este foarte des întâlnit in ultima vreme. Mulți dintre noi îl practicăm și nu ne dăm seama cât de mult rău ne facem. Acest viciu te macină pe interior încet și sigur iar efectele nu se văd imediat.

Cancerul pulmonar apare destul de des la fumători și din păcate dacă pot spune așa este un început de sfârșit. Există și oameni care fumează toate viața și nu pățesc absolut nimic chiar nu știu ce să spun despre aceștia, să spunem doar că sunt puțin mai norocoși decât restul.

Eu unul am fumat o perioadă dar pot spune că a fost doar ceva trecător un mic moft de care m-am apucat din cauza unui prieten și la care am renunțat destul de repede pentru că la un moment dat am realizat că nu îmi aducea nimic bun acest lucru. Am avut parte și de ceva probleme medicale din cauza acestui lucru ceea ce m-a convins și mai mult că nu este pentru mine.

Am început să destest și mai mult acest viciu din cauza tatălui meu, el fuma la greu, băga cam 2 pachete de țigări pe zi asta însemnând nu numai că își distrugea foarte rapid sănătatea dar cheltuia și foarte mulți bani ceea ce nu era absolut deloc ok.

După multe tentative de a se lăsa a reușit într-un final să o facă și nu pot spune cât de mult am apreciat acest lucru nici acum uneori nu îmi vine să cred că s-a lăsat.

Uneori chiar mai am impresia că încă nu s-a lăsat, că incă mai fumează dar realizez că asta e doar în capul meu și el nu mai practică acest prost obicei.